Wpisany przez S.Z.
|
wtorek, 04 stycznia 2022 19:58 |
Bruschetta pomidory + zioła OLE! – wybierz wyjątkowy smak i odkryj karnawałowe przysmaki
Odkryj NOWOŚĆ marki OLE! Bruschetta pomidory + zioła. To przygotowana w oparciu o włoskie receptury wyjątkowa przekąska ze świeżych, soczystych kawałków pomidorów z aromatycznymi dodatkami – ziół i przypraw. Otwórz się na śródziemnomorski klimat i razem z OLE! kreuj karnawałowe przysmaki.
Wybierz OLE i niepowtarzalne połączenie smaku dojrzałych pomidorów, wzbogaconych aromatem starannie wyselekcjonowanych ziół. Rozdrobnione kawałki pomidorów otulone delikatnym pomidorowo-ziołowym sosem są doskonałą bazą do przygotowania aromatycznych przekąsek na Twoje karnawałowe przyjęcie. Twórz z OLE! kulinarne arcydzieła każdego dnia. SPRAWDŹ proste i szybkie przepisy na pyszną pizzę prosto z patelni z Bruchetta pomidory + zioła OLE!, mozzarellą i czerwoną cebulą oraz na Francuskie tosty z jajecznicą i Bruschetta pomidory + zioła OLE!
PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE! Składniki: Ciasto: • 100g mąki • 65 ml wody • łyżka oliwy • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli Nadzienie – wersja podstawowa (możemy modyfikować składniki – możemy również przygotować wersję mięsną z salami/szynką/kiełbasą lub wersje wegetariańską) • Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE! • 2 łyżki przecieru pomidorowego z ziołami • ¾ opakowania mozzarelli • czerwona cebula • listki bazylii Wszystkie składniki na ciasto pizzy mieszamy, a potem wyrabiamy w kulę. Wałkujemy na płat wielkości patelni. Patelnię (zimną) smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i kładziemy rozwałkowany płat. Podsmażam, aż od spodu pizza będzie zrumieniona. Obracamy i wierzch smarujemy sosem przecierem. Na to nakładamy Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!, ulubione dodatki, mozarellę i plasterki cebuli. Przykrywamy pokrywką lub drugą patelnią o podobnej średnicy (jeśli nie mamy przykrywki). Smażymy 10 min. Uważając aby spód się nie przypalił.
PRZEPIS: Francuskie tosty z jajecznicą i Bruschetta pomidory + zioła OLE! Składniki: • 2 kromki chleba tostowego • 5 jajek • 40 ml mleka • sól, pieprz • ½ łyżeczka ulubionych suszonych ziół • masło • 1/3 słoika Bruschetta pomidory + zioła OLE! • koperek W głębokim talerzu roztrzepujemy widelcem jajka z mlekiem. Dodajemy sól, pieprz i zioła. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. W tym czasie tosty moczymy w mleku z jajkiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. W tym czasie, oddzielnie na maśle przygotowujemy jajecznicę. Dodajemy do niej Bruschetta pomidory + zioła OLE!. Przekładamy na gorące tosty. Posypujemy koperkiem.
Więcej propozycji znajdziesz w PRZEPISNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
/źródło - / |
Poprawiony: wtorek, 04 stycznia 2022 20:33 |